Wie vindt ze niet mooi? De industriële stalen deur met glas. Je ziet en hoort er steeds meer over. Eén nadeel: ze zijn erg duur. Ik vertel je alles over het betaalbare alternatief: de industriële deur van hout. 

Omdat de winter er weer aan komt wilden we graag de trap in de woonkamer dicht maken en bij de gang betrekken. Vorige winter hebben we dit namelijk ervaren als een enorm tochtgat en de verwarming kon het niet bijbenen. Sven kwam op het idee om er dan een schuifdeur voor te maken. Maar ons huis is niet super licht dus om het licht, en gevoel van ruimte, vanuit de gang niet verloren te laten gaan, wilde ik graag een deur met glas.

Het alternatief voor de stalen deur

Voor een stalen deur betaal je al gauw 1200 euro. Iets wat wij niet hebben en ook echt niet  over hebben voor een deur. Er moest toch een alternatief zijn? Sven en ik zijn gaan zoeken op internet en vonden al gauw eenzelfde variant van hout. Deze kostte met bezorgen iets van 500 euro. Vond ik eigenlijk nog steeds te veel. Toen ontdekte Sven de nieuwe collectie industriële deuren van Hornbach. Deze kost 280 euro per stuk!

productfoto staallook deur Hornbach

Het was alleen nog even spannend of we hier een schuifdeur van konden maken, want het zijn officieel gewoon klapdeuren. Maar gelukkig was de deur helemaal glad op de sleuf voor het slot na. Dat slot hebben we er maar bij gekocht voor 30 euro om het gat af te dichten. Toevallig waren de schuifdeur-systemen bij Hornbach in de aanbieding voor 60 euro dus die hebben we ook meteen meegenomen. Handgreepjes hebben we er ook nog bij gekocht maar uiteindelijk niet meer gebruikt. Vond het zo zonde om een gat te gaan frezen in de deur en het is eigenlijk ook helemaal niet nodig.

Staallook deur in de woonkamer schuin tegen de groene muur Industriële deur in de woonkamer vooraanzicht Industriële deur aanzicht vanuit de hal

Ondertussen heb ik soortgelijke stalen deuren nog bij andere bouwmarkten voorbij zien komen, maar deze waren wel duurder dan die van Hornbach. Wij zijn heel blij met deze deur! en gelukkig blijft het nu lekker warm in de woonkamer en dat scheelt meteen ook weer een lading stookkosten. Win-win toch?

Wat vind jij van deze deur? Zou jij meer geld uitgeven voor een stalen deur of kies je voor het alternatief van hout? Laat het me weten in een reactie of via Instagram!