Lifestyle

Gastblog Huusvantruus.nl: 6 tips om Instagram leuk te houden

Eén keer per maand schrijf ik een gast blog voor Huusvantruus.nl. Deze maand schreef ik over Instagram en hoe de algoritmes ervan invloed hebben op je resultaten en motivatie. Ik geef 6 tips om het wat leuker en makkelijker te maken vertel welke apps ik gebruik!

Sinds de algoritmes op Instagram losgelaten zijn, is het steeds lastiger om gezien te worden op Instagram. Ook al roep je steeds tegen iedereen dat het je niet om likes en volgers draait, stiekem weet je dat dat wel zo is. Want dat is wat je enthousiasmeert om door te gaan met het delen van jou passie met anderen. En als niemand jou meer ziet of geen interesse toont in wat jij deelt, dan kun je er net zo goed mee stoppen toch?

Ik merk zelf ook dat de lol er soms echt vanaf gaat. Je wordt min of meer verplicht om iedere dag iets te posten om het aantal likes te krijgen wat je vorig jaar kreeg met de helft aan volgers. En om op iedere foto te reageren die je ziet, zodat je die interactie ook weer terugkrijgt. Het spontane gaat er een beetje af zo. Hoe leuk ik het ook vind om met mijn interieur bezig te zijn en daar foto’s van te delen, zodra er moeten bij komt te staan daalt mijn motivatie. Dus ben ik op zoek gegaan naar wat manieren om het mezelf leuker en makkelijker te maken. En die deel ik met je.

 1. Maak een voorraadje. Die heb je vast wel eerder gehoord, maar het is gewoon rete handig. Maak in plaats van 1 foto meerdere foto’s. Dan is de drempel wat lager om iets te posten en hoef je niet heel je huis af te stylen als je net thuiskomt uit je werk.
 2. Preview je feed. Vind ik persoonlijk erg motiverend! Probeer je foto’s allemaal in hetzelfde filter te houden en kijk dan hoe het bij elkaar staat op je feed. Je kunt swipen tot je een ons weegt en tevreden bent over de lay-out. Heb je tenminste ook niet 3 dagen achter elkaar een foto van je bank waarop het kussentje alleen een centimeter opgeschoven is. Win-win!
  Hiervoor gebruik ik de app Preview.
 3. Plan je foto’s. Super handig! Voor mijn werk doe ik dat en dat neemt een hoop stress weg. Eerlijk gezegd gebruik ik dit niet voor mijn eigen Instagram profiel, omdat het toch wat afstandelijk voelt voor mij. Maar je kunt bijvoorbeeld wel de druk voor jezelf wat verlichten door er een paar in te plannen en de rest spontaan te doen.
  Hiervoor gebruik ik de app Planoly. Je hebt ook Later, die vind ik persoonlijk wat minder fijn.
 4. Ontvolg mensen. Volg alleen mensen waarin jij echt geïnteresseerd bent en raak niet verdwaald in een overvolle lijst, zodat het reageren op hun foto’s gewoon puur interesse en geen moetje is. Wist je dat Instagram een melding geeft als je up-to-date bent in je tijdlijn? Nee? Tijd voor een grote schoonmaak!
 5. Gebruik Instagram Stories. Niet te veel natuurlijk, daar worden we ook moe van. Maar het zorgt wel dat je in beeld blijft. Met stories leren mensen jou kennen en daardoor groeit de interesse van hun kant naar jouw profiel. Interactie++ dus.
 6. Hashtagger. Als ik heel eerlijk ben heb ik niet het idee dat hashtags the key to succes zijn. Maar ik weet wel wat een hel het is om steeds weer nieuwe te moeten verzinnen bij je post. Je kunt ook Google gebruiken voor veelgebruikte hashtag lijstjes of er apps voor downloaden.
  Ik gebruik de app Hashtagger

En heb je ondanks al deze tijdbesparende en motiverende foefjes nog steeds geen zin of inspiratie? Laat het dan gewoon even joh! Pak het gewoon weer op als je wel zin of tijd hebt. De wereld vergaat niet hoor als je een dagje niet post. En nu ik het op papier heb gezet wordt het tijd dat ik mij hier zelf ook eens aan ga houden!

Ben jij weleens Instagram-moe? En heb jij nog tips om het leuk te houden? Laat het even weten in een reactie hieronder of op mijn profiel @stylynnterior.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.