Betaalbaar alternatief voor de stalen deur: industriële deur van hout

Wie vindt ze niet mooi? De industriële stalen deuren met glas. Je ziet en hoort er steeds meer over. Eén nadeel: ze zijn erg duur. Ik vertel je alles over het betaalbare alternatief: de industriële deur van hout. 

Omdat de winter er weer aan komt wilden we graag de trap in de woonkamer dicht maken en bij de gang betrekken. Vorige winter hebben we dit namelijk ervaren als een enorm tochtgat en de verwarming kon het niet bijbenen. Sven kwam op het idee om er dan een schuifdeur voor te maken. Maar ons huis is niet super licht dus om het licht, en gevoel van ruimte, vanuit de gang niet verloren te laten gaan, wilde ik graag een deur met glas.

Het alternatief

Voor een stalen deur betaal je al gauw 1200 euro. Iets wat wij niet hebben en ook echt niet  over hebben voor een deur. Er moest toch een alternatief zijn? Sven en ik zijn gaan zoeken op internet en vonden al gauw eenzelfde variant van hout. Deze kostte met bezorgen iets van 500 euro. Vond ik eigenlijk nog steeds te veel. Toen ontdekte Sven de nieuwe collectie industriële deuren van Hornbach. Deze kost 280 euro per stuk!

Het was alleen nog even spannend of we hier een schuifdeur van konden maken, want het zijn officieel gewoon klapdeuren (noem je dat zo?). Maar gelukkig was de deur helemaal glad op de sleuf voor het slot na. Dat slot hebben we er maar bij gekocht voor 30 euro om het gat af te dichten. Toevallig waren de schuifdeur-systemen bij Hornbach in de aanbieding voor 60 euro dus die hebben we ook meteen meegenomen. Handgreepjes hebben we er ook nog bij gekocht maar uiteindelijk niet meer gebruikt. Vond het zo zonde om een gat te gaan frezen in de deur en het is eigenlijk ook helemaal niet nodig.

Ondertussen heb ik soortgelijke deuren nog bij andere bouwmarkten voorbij zien komen, maar deze waren wel duurder dan die van Hornbach. Wij zijn heel blij met deze deur! en gelukkig blijft het nu lekker warm in de woonkamer en dat scheelt meteen ook weer een lading stookkosten. Win-win toch?

Wat vind jij van deze deur? Zou jij meer geld uitgeven voor een stalen deur of kies je voor het alternatief van hout? Laat het me weten in een reactie of via Instagram!

11 gedachten over “Betaalbaar alternatief voor de stalen deur: industriële deur van hout”

 1. Pingback: Review: de draadloze steelstofzuiger van Dirt Devil – Stylynnterior

  1. Supermooi ! Toevallig, dat ik nu jouw stukje tegenkom want wij liepen precies met dit vraagstuk rond. Wij vinden deze deur ook zo tof. En Hornbach heeft ook een dichte versie (willen we voor de slaapkamer). Over 2 weken komt de stucadoor dus wij kunnen het gat nog maken hoe we willen. Hoe hebben jullie die grootte bepaald ? En hoe krijg je de deur open vanaf de ruimte waar het schuifsysteem niet bevestigd zit?! Zit je dan met je handen aan het glas?

 2. Pingback: Een stoffig verhaal: schouw slopen -

 3. Hallo Stylynnterior,

  Ik ben ook opzoek naar iets dergelijks.
  Het probleem is echter dat de deuren nergens (vaste maat) breder en hoger gaan dan 231x93cm.
  Dwz ze zijn niet geschikt als schuifdeur tenzij je een kleiner kozijn hebt dan dit dan passen ze toevallig ook als “schuifdeur”. Een schuifdeur hoort het kozijn namelijk te overlappen.
  Heel irritant dat alle grote bedrijven ze wel proberen te verkopen als schuifdeur terwijl Cando en al die andere merken (allemaal zelfde bedrijf nl. Skantrea) dondersgoed weten dat het gewoon niet geschtikt is, maw de consument wordt weer genaaid~!

 4. Pingback: Verbouwblog #1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.