Interieur

Over de groene muur en hoe je bespaart op je verf

Steeds als ik een foto van de woonkamer plaats op Instagram krijg ik ontzettend veel vragen over de kleur groen op de muur. Laatst benoemde ik ook dat ik een geheimpje had wat betreft de verf. Daar kreeg ik meteen veel vragen over. Ik ga het verklappen.

De kleur

In onze woonkamer heb ik gebruik gemaakt van 2 soorten groen. Aan de ene kant een hele lichte groen die bijna grijs lijkt en aan de andere kant heb ik uitgepakt met een soort legergroen. En ik ben er zo blij mee!

De kleurcode van de lichte kleur groen heet zee S 1502 G en de donkergroene kleur heet mega S 6010 G30Y. Dit zijn kleurcodes van Histor.

zee S 1502 G
mega S 6010 G30Y

Het geheimpje

Zoals ik zei zijn de kleurcodes van Histor. Maar ik zou Lynn niet zijn als ik hier geen geld op wilde besparen. Omdat het mengverf betreft, heb ik diezelfde kleurcodes laten mengen in het huismerk van Karwei. Bijna iedere kleur is mogelijk, ook van de Flexa collectie begreep ik! Ze waarschuwen wel voor kleurverschil, maar daar heb ik echt nog niets van gezien.

In plaats van € 38,95 voor 2,5 liter betaal je dan € 24,49. Regelmatig hebben ze ook nog 30% korting op huismerk verf en als ze dat niet hebben kun je vaak nog gebruik maken van 20% keuzekorting. En de kwaliteit is echt prima, ik heb alles maar 1 keer hoeven verven. Lekker besparen dus :).

Ben je geinspireerd?

Dan zou ik het leuk vinden als je het resultaat met mij deelt, in een reactie of via Instagram. Je kunt me dan gewoon @stylynnterior taggen in je post!

Lees ook: Een strakke lijn op de muur: óók met structuur

Dit vind je misschien ook leuk...

32 Reacties

 1. Hoi! Heb je de lichtgroene kleur op de muur toevallig ook van een andere kant gefotografeerd?

  1. Denk het niet! We wonen er al een tijdje niet meer. Sorry!

 2. late reactie. Maar wij gaan ook voor deze kleuren alleen dan voor de logeerkamer.. ben opzoek naar een slaapbank in dezelfde kleur als deze bank maar moeilijk te vinden… is t licht bruin? Zand? Licht grijs?

 3. Marlene zegt:

  Vanmiddag de kleur Mega hier op de muur gedaan…
  Mega gaaf! Bedankt voor je inspiratie!!

  1. Wat super leuk om te horen dat je er zo blij mee bent! Leuk dat je dat nog even deelt. Graag gedaan natuurlijk 🙂

  2. Weet niet goed wat te doen .hoge plafond raampartij van20 cm daaronder 60 cm muur en dan de rest van de muur naar beneden.3.40 +-

 4. Waar heb je dat super mooie plaid gekocht? Die zwart met wit en die franjes? Echt prachtig!

  1. Die is van de Action! Maar dat was wel al 2 jaar terug… hopelijk vind je iets vergelijkbaars!

 5. […] ons vorige huis hadden we een groene muur die inmiddels vrij bekend is geworden. Nog steeds krijg ik regelmatig vragen en opmerkingen over […]

 6. Madelon zegt:

  Wat een geweldige kleuren. Is het witte gewoon Ral9010 of een andere tint?

  Wij zitten in hetzelfde pallet te denken, zelfde kleur vloer en zelfde kleur keuken maar weten niet zo goed welke “witte” kleur we moeten kiezen.

 7. Hoi ook heb ook een donkere mengkleur groen op mijn muur.
  Is er iemand die tegen hetzelfde aanloopt, wanneer ik met mijn vinger zacht over de muur strijk onstaan er lichte vegen. Deze kan ik niet verwijderen. Ook niet met de zgn. verven met hoge poetsweerstand. Hoe doen jullie dit of welke donkergroene kleur/merk/soort muurverf hebben jullie gebruikt?

  1. Hoi! Eerlijk gezegd durf ik het niet te zeggen hoe dit kan. Heb je extreem matte verf genomen? Dat wil nog wel eens schelen. Ik had bijvoorbeeld Wood&Wall verf en die gaf idd ook allemaal vegen. Maar ik had bij de groen gewoon de huismerk karwei mengverf (mat), dat ging prima. Hopelijk heb je inmiddels al de oplossing gevonden!

 8. […] ik besloot om de muur in de woonkamer in de groene kleur mega te verven, had ik nooit verwacht er zo veel mensen mee te inspireren! Via Instagram verzamelde ik […]

 9. Suzanne Lichtenberg zegt:

  Goedemorgen, welke kleur raambekleding heb je hierbij? Ik ben benieuwd,

  1. Hoi! Eerst hadden we witte vouwgordijnen, maar later zwarte rolgordijnen gekocht. In principe passen alle basic kleuren er sowieso goed bij 🙂

 10. Chanisa van Driel zegt:

  Hello! Ik vind je bank echt super leuk! Waar heb je hem vandaan?

  1. Hoi! Sorry voor de late reactie. Deze is van Woonexpress, model Demeern. 🙂

 11. Hallo , leuke bank en ook de kleur, waar komt deze vandaan?

  1. Hoi! Dankjewel:) deze is van Woonexpress en heet ‘Demeern’.

 12. Hi Vanessa,
  Wat een gave kleur!! Je schrijft dat je voor deze groene kleur, twee kleuren hebt laten mengen.

  Is dat van beide kleuren dezelfde hoeveelheid of een andere verhouding?

  Hoor graag van je.

  Groetjes Sabrina

  1. Sorry, ik bedoel Lynn

  2. Hi! Oh nee, ik heb gewoon de kleur ‘mega’ laten mengen! Die andere kleur zit op een andere muur 🙂

   1. Hi Lynn,

    Top!! Thanks!!

    Gaan hem hier ook proberen volgende maand

 13. Sabrina zegt:

  Hey! Wat een gave groene muur! Je geeft aan dat je 2 verschillende kleuren hebt gebruikt… die heb je zo te zien over laten lopen. Zonder een lijn, maar vloeiend… Hoe krijg je dat zo?

  1. Hi! Bedankt voor je compliment. Leuk om te horen 🙂 Ik heb bij allebei de muren wél een strakke lijn gebruikt! Aan de ene kant donkergroen met wit boven en de andere kant lichtgroen en wit in de keuken. Het loopt niet vloeiend over, maar misschien begrijp ik jou verkeerd?

   1. ik dacht dat je bedoelde dat de muur achter je grijze bank bestaat uit 2 kleuren haha

    1. Hihi, nee dat is gewoon met wit! 🙂

 14. Vanessa zegt:

  Beste Lynn,

  Ik heb al veel inspiratie uit je tips en spulletjes gehaald..Echt toppie!We gaan onze woonkamer opnieuw verven en ik vind je kleurenkeuze heel mooi..Alleen twijfel ik een beetje over het legergroen..het lijkt me vrij donker..Is dit zo of valt het wel mee?

  Groetjes
  Vanessa

  1. Hi Vanessa! Dankjewel voor het compliment. Wat leuk om te horen dat je geïnspireerd bent geraakt. Daar doe ik het voor 🙂 uhm onze woonkamer is van zichzelf niet heel licht, ik heb expres de lambrisering met een witte streep aan de bovenkant gelaten zodat het niet een hele donkere muur wordt. Daarnaast heb ik de rest van de muren in lichte kleuren gelaten ter compensatie. Ik vind het echt niet donker! Maar de enige manier om er bij jou achter te komen is door het gewoon te proberen. Ik hoop dat je vraag zo beantwoord is en het positief uitpakt. Groetjes Lynn

   1. Vanessa zegt:

    Ik denk dat in het inderdaad gewoon ga doen!!Dank je wel voor het duwtje in mijn rug!

    Groetjes
    Vanessa

    1. Top! Ben benieuwd naar het resultaat!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.