DIY

Fruitvliegjesval DIY

Het is alweer even geleden dat jullie een blog van mij gezien hebben. Ondertussen schreef ik nog wel gastblogs op huusvantruus.com over donkere kleuren in je interieur en hoe je beestjes op je planten kunt bestrijden. Nu vertel ik hoe je makkelijk en goedkoop een fruitvliegjesval kunt maken.

Is er überhaupt iemand die géén last heeft van fruitvliegjes? Ik vind dat die fruitvliegjesvallen veel te duur zijn. Ik heb er serieus een keer eentje gekocht en meteen teruggebracht toen ik zag dat ik er 6 euro voor betaald had. Sorry dan ben ik echt een gier eersteklas hoor (vertel me alsjeblieft dat ik niet de enige ben). Dus ik zocht naar een alternatief. Met succes: een zelfgemaakte fruitvliegjesval. Met een beetje geluk heb je het al in huis; en anders kost het je ook heel weinig.

Fruitvliegjesval maken met appelciderazijn en afwasmiddel

Meer heb je niet nodig.

Benodigdheden fruitvliegjesval. Afwasmiddel, appelciderazijn, een schaaltje, elastiekje en huishoudfolie.

Oké toch wel, een schaaltje en wat huishoudfolie.

Doe wat appelciderazijn in het glaasje en doe er een druppel (of 2) afwasmiddel bij. Kies het liefste wel voor afwasmiddel met een zoet geurtje, naar mijn ervaring werkt dat beter. Ik gebruik Seepje afwasmiddel. Doe een stukje huishoudfolie over het glaasje (beetje strak) en prik er met een mesje of schaar een paar gaatjes in. En klaar is je fruitvliegjesval.

fruitvliegjesval
Echt interieurproof is de fruitvliegjesval niet maar in dit geval verkies ik effectief boven mooi

Ik heb een leeg crème brulee glaasje gebruikt (mocht je benieuwd zijn); heb je ook nog meteen een lekker toetje terwijl al je zoete vrienden het begeven ;).

Als je veel fruitvliegjes hebt, heb je morgen gegarandeerd een kerkhof in je schaaltje.

Heb je ‘m gemaakt? Deel dan even jouw ervaring met mij op Instagram via @stylynnterior of in een reactie hieronder!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Claire zegt:

    Dat is super handig! Ik ga het proberen!

    1. Hoop dat het ook bij jou werkt! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.