ikea tv meubel locker kast leren handgrepen
DIY, Interieur

Een stoffige blog: hoe wij de schouw sloopten

Toen wij dit huis kochten, wilde ik de schouw die er zat graag behouden en een houtkachel aansluiten. Dat hebben we een jaar gebruikt, maar het bleek toch niets voor ons. We besloten de schouw te slopen zodat we meer ruimte in onze vrij kleine woonkamer kregen. Ik vertel je over het (stoffige) proces en deel foto’s van het resultaat.

Sven zei: ‘Dat doe ik zelf wel joh.’ Dat vond ik best eng. Wat nou als ineens het plafond instort? De schouw bleek gelukkig geen onderdeel van onze fundering of iets dergelijks, dus dat plafond zou moeten blijven zitten.

Geen houtkachel maar toch warmte

De schouw was een flinke sta-in-de-weg. In ons vrij kleine woonkamertje konden we de ruimte goed gebruiken. Maar met energielabel E was ons huis niet bepaald makkelijk warm te krijgen. Daarop hebben we 2 oplossingen bedacht:

  • De spouwmuren en ondervloer laten isoleren
  • De open trap in de woonkamer dichtgemaakt en bij de gang getrokken. Daar hebben we een mooie schuifdeur voor gehangen. Zie de blog over mijn betaalbare industriële schuifdeur.

De before foto met schouw:

Slopen maar!

Ik kan nog heel veel vertellen hierover, maar de beelden zeggen veel meer:

Het resultaat

Wat een ruimteverschil hé? Geloof me als ik zeg dat ik nog nooit zo veel stof bij elkaar heb gezien. Kun je je het moment voorstellen dat ik naar boven liep en besefte dat ook de bovenverdieping van top tot teen onder het stof zat? Ik heb denk ik wel 100 keer schoongemaakt in die week (en gehuild).

Nadat het stucwerk gedroogd was (3 weken door de dikke laag) konden we aan de slag met verven en inrichten. Het resultaat deel ik maar al te graag met jullie!

tvmeubel ikea tv meubel locker kast fotoplank tv en gestucte muur met histor verf damp
tv meubel ikea locker kast diy gestucte muur met histor verf damp

We hebben er meer (opberg)ruimte bijgekregen en het voelt ook letterlijk veel ruimer. De kleur op de muur is damp van Histor. De fotoplankjes heb ik meegeverft met de muur. Het tv meubel is een DIY met het de Ikea PS die ik vond op remadewithlove.nl. Van de vloer hadden we gelukkig nog een aantal planken over, dus die konden we doorleggen.

Wat vind je van het resultaat?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.