DIY

DIY: Betonlook muurverf

Wil je een betonlook muur verven? Ik schreef al eens een gastblog over de Chalkwash muurverf van Rust-Oleum. Maar nu we een nieuw huis gekocht hebben, wilde ik deze heel graag terug laten komen in het toilet. Het is betaalbaar en super easy om je muur betonlook te verven met deze verf! Ik laat het je zien.

Dit heb je nodig

Ik wist al precies hoe het toilet eruit moet komen te zien en daar wilde ik graag de Chalkwash muurverf in de kleur licht beton van Rust-Oleum gebruiken. En het is super fijne verf om mee te werken. Ze verkopen de Chalkwash verf trouwens in verschillende kleuren: groen grijs of donker denim is bijvoorbeeld ook heel tof!

Een pot van 2,5 liter kost 49,95 bij de Gamma. 1 liter kost 24,95 (Tip: vaak hebben ze ook korting op alle verf). verder heb je nodig een muurverfroller en verfbakje, kleine kwast en grote blokkwast. Ik gebruikte gewoon die van de Action. Plak wel even af want de verf is dun en daardoor spettert het een beetje.

Betonlook muur verven: zo doe je het

Het is echt super simpel met deze betonlook muurverf. Je moet eerst de ondergrond in de juiste kleur krijgen, daarom zet je de eerste laag met een roller op. Gebruik de kleine kwast voor de hoekjes. Je denkt na de eerste laag waarschijnlijk dat het helemaal mislukt, maar geen zorgen: komt goed!

Als de eerste laag droog is (gaat heel snel) kun je door met de 2e. Leg de roller aan de kant en pak je blokkwast erbij. Breng de verf kruislings over elkaar aan. Een andere beweging kan ook, maar net wat je mooi vindt. Ik vond het leuk om te doen en kunt het eigenlijk niet fout doen.

Zo makkelijk is het!

Het resultaat van ons toilet

Wat vind je ervan? Waar zou jij de Chalkwash Muurverf willen toepassen? Laat het mij weten in een reactie!

Deze blog is in samenwerking met Rust-Oleum tot stand gekomen. Maar dat verandert niets aan mijn enthousiasme over deze verf.

Dit vind je misschien ook leuk...

22 Reacties

 1. Annemijn zegt:

  Zou het ook passen en kunnen op een muur die puur uit bakstenen bestaat?

  1. Oeh ik denk dat het wel kan maar dat het resultaat dan wel heel anders is!

 2. Hallo met spanning heb ik uw artikel gelezen want ik heb geen te effen muren. Ik heb al meubels met kalkverf geschilderd maar muren zijn nog een vraagteken.
  Ik heb mijn papier afgetrokken Moet ik eerst de muren glad maken of mag ik direct een eerste laag met die chalkmuurverf beton met de roller of liever eerst met een primer. De tweede laag met een brede borstel maar de hoeken en boorden hoe werk je die af eerst af met een fijn borstel . Denk je dat het kleine oneffenheden gedekt zou krijgen.Graag uw reactie . Dank u

  1. Hoi! Je moet wel iets op je muren hebben, zo op het kale beton wordt denk ik wel lastig, dan verbruik je heel veel. Maar k heb zelf verder geen primer gebruikt hierbij, ben gewoon zo begonnen op de gestucte muren.

 3. Ik ben er vandaag mee begonnen.
  De eerste laag zit erop.
  Hoeveel lagen heb je gedaan en heb je het nog afgewerkt met een matte lak?

 4. Joyce zegt:

  Super mooi!! Kan deze verf ook op houten osb-platen? En is de verf goed schoon te maken, niet onbelangrijk in het toilet 😉 ?

  1. Ja het is gewoon muurverf zo moet je t zien. Dus als je hem echt afwasbaar wilt hebben moet je hem afwerken met een coating. Ik heb rondom het toilet tegels, dus op de wanden heb ik het niet nodig. 🙂

   1. Leuk!! Ik heb 1 laag met de roller en 1 laag met de kwast gedaan. Niet afgewerkt, maar dat kun je natuurlijk wel doen als je dat wil!

 5. Super leuk effect, een mooie diy!!
  Ik heb op de site van de gamma naar de verf gekeken en ik wil de kleur jute graag gebruiken voor op mijn toilet. Alleen hebben ze die verf alleen ik chalky finish en niet in chalkwash, weet jij hier het verschil tussen? Of denk je dat dit niet uitmaakt? 😉

  1. Hi! Ja het verschil is dat de chalkwash de betonlook verf is en de chalky finish is zonder effect erin. Jute heb ik in mijn woonkamer achter de tv!

 6. Nice, ziet er tof uit! Zoiets willen wij ook gaan doen in het toilet en badkamer. Denk je dat het ook geschikt is voor de badkamer waarin het natuurlijk wel veel vochtiger wordt? Of heb je daarvoor speciale badkamerverf nodig..

  Liefs

  1. Dat kan denk ik wel maar dan moet je er een coating oid overheen doen.. want anders is het niet geschikt!

 7. Elke-Jill Wellens zegt:

  Waauw wat knap!
  Wij hebben een gelijkaardige vloer en waren op zoek naar een leuke kleur!
  Nog een vraagje: heb je een primer gebruikt? Zoja welke?
  Groetjes

  1. Wat leuk! Ben heel erg benieuwd naar het resultaat! Nee ik heb geen primer gebruikt, wel de muren na het stucen even goed gestofzuigd haha. Deze verf pakt heel goed (vind ik) dus ik had het niet nodig.

 8. Hi ik wil het ook graag in onze toilet gaan doen. Heel gaaf! Vraagje: als je in de toekomst de toilet met “normale” muurverf wilt verfen kan dat? Of moet je hem dan eerst helemaal glad laten stucen? Heb jij in dit voorbeeld ook het plafond mee geverfd?

  1. Hoi! Het zijn alleen de kwast aanzetten die je ziet. Ik weet niet of je dat makkelijk wegwerkt met een nieuwe laag want dat heb ik zelf nog niet geprobeerd. Ik denk dat het wel meevalt!

 9. Ester zegt:

  Hallo Lynn,
  Super mooi! Dat ga ik ook proberen!
  Wat bedoel je precies met kruislings aanbrengen?
  Groetjes Ester

  1. Hi Esther, wat leuk dat je het ook gaat proberen! Je kunt het misschien op de foto’s zien, ik maak letterlijk kruizen met mijn kwast op de muur, daardoor krijg je dat effect! Hopelijk snap je wat ik bedoel 🙂

 10. Gamze Kosar zegt:

  Hallo,

  Heel mooi je toilet. Kan dit ook op een muur met korrelpleister?

  1. Hoi! Dankjewel 🙂 Uhm, heb ik nog niet geprobeerd, maar denk het wel hoor!

 11. Kimberly zegt:

  Super gaaf! Heb je ook een tip om de trap zo te verven?

  1. Dankjewel! Leuk om te horen 🙂 Nou dat durf ik je eerlijk gezegd niet te vertellen. Dit is muurverf en voor de trap heb je echt wel een goede stootvaste verf nodig…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.