DIY: Betonlook muurverf

Wil je een betonlook muur verven? Ik schreef al eens een gastblog over de Chalkwash muurverf van Rust-Oleum. Maar nu we een nieuw huis gekocht hebben, wilde ik deze heel graag terug laten komen in het toilet. Het is betaalbaar en super easy om je muur betonlook te verven met deze verf! Ik laat het je zien.

Dit heb je nodig

Ik wist al precies hoe het toilet eruit moet komen te zien en daar wilde ik graag de Chalkwash muurverf in de kleur licht beton van Rust-Oleum gebruiken. En het is super fijne verf om mee te werken. Ze verkopen de Chalkwash verf trouwens in verschillende kleuren: groen grijs of donker denim is bijvoorbeeld ook heel tof!

Een pot van 2,5 liter kost 49,95 bij de Gamma. 1 liter kost 24,95 (Tip: vaak hebben ze ook korting op alle verf). verder heb je nodig een muurverfroller en verfbakje, kleine kwast en grote blokkwast. Ik gebruikte gewoon die van de Action. Plak wel even af want de verf is dun en daardoor spettert het een beetje.

Betonlook muur verven: zo doe je het

Het is echt super simpel met deze betonlook muurverf. Je moet eerst de ondergrond in de juiste kleur krijgen, daarom zet je de eerste laag met een roller op. Gebruik de kleine kwast voor de hoekjes. Je denkt na de eerste laag waarschijnlijk dat het helemaal mislukt, maar geen zorgen: komt goed!

Als de eerste laag droog is (gaat heel snel) kun je door met de 2e. Leg de roller aan de kant en pak je blokkwast erbij. Breng de verf kruislings over elkaar aan. Een andere beweging kan ook, maar net wat je mooi vindt. Ik vond het leuk om te doen en kunt het eigenlijk niet fout doen.

Zo makkelijk is het!

Het resultaat van ons toilet

Wat vind je ervan? Waar zou jij de Chalkwash Muurverf willen toepassen? Laat het mij weten in een reactie!

Deze blog is in samenwerking met Rust-Oleum tot stand gekomen. Maar dat verandert niets aan mijn enthousiasme over deze verf.

15 gedachten over “DIY: Betonlook muurverf”

  1. Hi Esther, wat leuk dat je het ook gaat proberen! Je kunt het misschien op de foto’s zien, ik maak letterlijk kruizen met mijn kwast op de muur, daardoor krijg je dat effect! Hopelijk snap je wat ik bedoel πŸ™‚

 1. Hi ik wil het ook graag in onze toilet gaan doen. Heel gaaf! Vraagje: als je in de toekomst de toilet met “normale” muurverf wilt verfen kan dat? Of moet je hem dan eerst helemaal glad laten stucen? Heb jij in dit voorbeeld ook het plafond mee geverfd?

 2. Waauw wat knap!
  Wij hebben een gelijkaardige vloer en waren op zoek naar een leuke kleur!
  Nog een vraagje: heb je een primer gebruikt? Zoja welke?
  Groetjes

 3. Nice, ziet er tof uit! Zoiets willen wij ook gaan doen in het toilet en badkamer. Denk je dat het ook geschikt is voor de badkamer waarin het natuurlijk wel veel vochtiger wordt? Of heb je daarvoor speciale badkamerverf nodig..

  Liefs

 4. Super leuk effect, een mooie diy!!
  Ik heb op de site van de gamma naar de verf gekeken en ik wil de kleur jute graag gebruiken voor op mijn toilet. Alleen hebben ze die verf alleen ik chalky finish en niet in chalkwash, weet jij hier het verschil tussen? Of denk je dat dit niet uitmaakt? πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.