Home makeover

Home make-over: het oude dijkhuis van Anke

Zo’n 2 jaar geleden kochten Anke en haar vriend dit huis. Ze waren op zoek naar een huis dat niet heel oud was, waar niet te veel geklust hoefde te worden en dat het liefst niet aan een dijk lag. Ze bezochten toch een hele oude dijkwoning om de ruimte goed te kunnen inschatten en werden op slag verliefd. Alle eisen gingen over boord en ze kochten het dijkhuis uit 1880.

Nu is het huis zo goed als af. Anke neemt je mee in de hoe zij het huis hebben veranderd in de afgelopen 2 jaar met voor en na foto’s!

Gek huis

Zo’n beetje alles is scheef in huis en verder verraadt het huis zijn leeftijd door de oude houten luiken en glas in lood ramen. Het oudste gedeelte komt uit 1880 en in 1975 en 1995 is er aangebouwd. Vroeger was het opgesplitst in 3 woningen, nu is het 1 grote woning met een appartement eraan vast dat we verhuren. Door alle verbouwingen hebben we best een gek huis.

Woonkamer

In de woonkamer hebben we eigenlijk het minste gedaan! Alleen een muurtje geschilderd en nieuwe gordijnen opgehangen. Deze ruimte was pas gestuukt en de oude franse eiken vloer wilden we graag behouden.

Voor
Na
Voor
Na

Keuken

We hebben een nieuwe keuken laten plaatsen die van alle gemakken voorzien is. Ik sta graag in de keuken en wilde hier geen concessies doen! In plaats van een eettafel hebben we een schiereiland geplaatst voor extra opbergruimte. In de keuken hebben we een Marrakech wall gemaakt in de kleur slate grey. Deze ruimte is vooral qua kleurgebruik het meeste veranderd als je de foto’s van nu en toen vergelijkt. 

Voor
Na
Voor
Na

Hal

In de hal hebben we alle kozijnen zwart geschilderd en zwarte stalen deuren laten plaatsen voor een mooie doorkijk naar de eetkamer. De trap hebben we laten bekleden en de leuning vervangen door een zwarte stalen leuning. Op de muur zie je fotobehang van een oude foto van ons huis.

Voor
Na

Eetkamer

De eetkamer was eerst een kantoor. In de eetkamer hebben we op 1 wand behang gehangen van witte bakstenen. Alles in deze ruimte is wit of van hout. Na lang zeuren bij vriendlief, mocht ik 6 verschillende witte stoelen uitzoeken. Nog altijd heel blij mee!

Voor
Na

Kantoor

Naast de eetkamer hebben we een kantoor gemaakt van de berging, tussen deze 2 ruimtes zit ook weer een zwart stalen deur. In deze ruimte hebben we verder niet zoveel gedaan. Zeil laten leggen en geschilderd. Deze ruimte moet verder gewoon functioneel zijn, omdat mijn vriend veel vanuit huis werkt.

Voor
Na
Na

Bovenverdieping

De bovenverdieping bestaat uit 2 gedeeltes die beide bereikbaar zijn met een andere trap. De verdieping aan de voorkant van het huis verhuren we via Airbnb, dus deze ruimtes hebben we zo neutraal mogelijk gehouden. De andere kant van de bovenverdieping hebben we laten stuccen, voorzien van nieuwe vloeren en geverfd. In totaal telt het huis 5 slaapkamers, waarvan 1 een kledingkast is geworden en 1 (nog) niets mee gedaan is.

Voor
Na
Voor
Na
Voor
Na
Na
Voor
Na
Na

De badkamer staat nu als eerste op ons lijstje om aan te pakken! Verder zou ik heel graag alle kozijnen en deuren boven schilderen, maar ik zie zo op tegen het schuren dat ik dat maar uit blijf stellen. Dus… Als iemand zin heeft?

Wat een toffe plek heeft Anke ervan gemaakt met haar vriend! Wat vind jij van deze make-over? Laat het weten in een reactie hieronder.

Wil jij ook graag jouw home make-over showen met voor en na foto’s? Stuur me dan een e-mail of berichtje op Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

6 Reacties

 1. Annemieke zegt:

  Heel erg leuk om te zien en wat een waanzinnig huis! Prachtige sfeer!

  1. Thanks voor je reactie. Wat leuk om te horen! 🙂

 2. Eveline zegt:

  Leuk geschreven Lynn en wat een verschillen! Prachtig huis!

  1. Dank voor je compliment Eveline 🙂

 3. Siobhan zegt:

  Echt weer super leuk geschreven! 🙂 en wat een mooi huis!

  1. Wat lief je reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.