Home makeover

Home make-over: het lichte huis van Eveline

Op 1 mei 2019 kregen Eveline en haar vriend de sleutel van hun nieuwe twee-onder-een-kapwoning uit 2000 in Goes. De hele maand mei hebben ze gesloopt, verbouwd en geklust. Recent hebben ze de badkamer vervangen. Eveline neemt je mee in het proces met voor en na foto’s; kijk je mee?

Eveline: ‘We houden allebei erg van licht, kleur en planten, dit kun je in ons huis ook zeker terug zien.’

De verbouwing

In de woonkamer is de hele tegelvloer eruit gehaald. Onder de tegelvloer lag al vloerverwarming, dus dit moest extra voorzichtig gebeuren. Daarna moesten alle wanden behandeld worden met voorstrijk voor de stukadoor. Na het stuken heeft de tegelzetter in de woonkamer, hal en bijkeuken nieuwe vloertegels gelegd.

Beneden hebben we gekozen voor een lichtgrijze betonlooktegel. Dit is in combinatie met voerverwarming ideaal en geeft een strakke en rustige uitstraling. Ook is de kleur vloer te combineren met allerlei kleuren en stijlen.

Woon-/eetkamer voor
Woon-/eetkamer na

Swipe heen en weer om het resultaat te bekijken:

Woonkamer voor en na

Woonkamer voor
Woonkamer na

Woonkamer voor en na

Ook in het toilet zijn alle tegels vernieuwd. We hebben zelf de montage van de toiletpot en het wasbakje gedaan. 

Toilet voor en na

Alle wanden in de woonkamer, keuken en bijkeuken zijn eerst behangen met glasvliesbehang en daarna gesausd. Hierna is keuken geplaatst en kon het inrichten en afronden van de benedenverdieping beginnen.

Eethoek voor
Eethoek na

Keuken voor en na

Keuken voor en na

Afgelopen juni hebben we de badkamer aangepakt. We hebben het ontwerp en plan voor de badkamer zelf gemaakt en later in overleg met de loodgieter, elektricien en tegelzetter uitgewerkt. Het slopen, afmonteren en inrichten deden we zelf. Het leidingwerk en tegelen lieten we doen. Ons badkamermeubel is een oud pools dressoir. Deze hebben we zelf verbouwd, zodat er ruimte kwam voor de chiffon en waskommen. Het plafond hebben we wit gesausd en voorzien van spotjes met een dimmer. Dit geeft een luxe gevoel in de ruimte. 

Badkamer voor
Badkamer na

Badkamer voor en na

Badkamer na

Inmiddels ben ik in verwachting van ons eerste kindje en zullen we het huis wat meer kind-proof moeten maken. Doordat we voor een goede en rustige basis hebben gekozen kunnen we met wat simpele aanpassingen de woonkamer anders inrichten. Je kunt alle aanpassingen op de voet volgen op de Instagrampagina van Eveline: @greenandcolours.

Wat een heerlijke lichte woning en wat een prachtige metamorfose heeft het huis van Eveline gehad. Wat vind jij van het resultaat? Laat het weten in een reactie hieronder!

Wil jij ook graag jouw home make-over showen met voor en na foto’s? Stuur me dan een e-mail of berichtje op Instagram.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.