Lifestyle

Zo gebruik je altijd goede hashtags op Instagram

Gebruik jij hashtags bij je posts op Instagram? Hoeveel bereik haal je daaruit? Ik haal bij een post vaak meer dan de helft van mijn bereik uit hashtags. En ik verzin ze echt niet steeds zelf. Ben je benieuwd hoe ik mijn hashtags uitkies? Lees dan even mee!

Goede hashtags kunnen je meer bereik, interactie en nieuwe volgers opleveren. Bij je post op Instagram kun je er maximaal 30 gebruiken. Gebruik je er meer, dan heb je kans dat je hele beschrijving verdwijnt bij het plaatsen van je foto.

Zelf gebruik ik er meestal zo’n 25. Een reden daarvan is dat je dan nog ruimte hebt om er in je reacties nog een te plaatsen (bijvoorbeeld als je toestemming geeft aan een bedrijf om jouw foto te reposten door middel van een hashtag).

Hiermee vind je goede hashtags

In het begin onderzocht ik zelf wat populaire hashtags waren en schreef ik ze allemaal uit. Kostte bakken met tijd en is niet leuk om te doen. Dus zocht ik een efficiëntere manier om het te doen. Tegenwoordig haal ik mijn hashtags dus gewoon uit een app. Het fijne hiervan is dat de apps zelf wat slimmer zijn in het onderzoek. Ze selecteren automatisch de meest relevante hashtags voor je. Je hebt er echt honderden in de App Store, maar zelf vind ik de app Tag O’ Matic het fijnst. Deze is overigens voor Apple en Android beschikbaar (gratis).

Zo werkt de app

Als je meer bereik uit je hashtags wil halen, moet je wel zorgen dat ze passen bij wat je doet. Dus als ik interieurinspiratie deel, zoek ik hashtags die daarmee te maken hebben. Bijvoorbeeld door te zoeken op Badkamerinspiratie of Woonkamerinspiratie. Als je de App hebt geïnstalleerd kun je hem gratis 1 keer per dag gebruiken. Ik heb voor een paar euro de premium versie aangeschaft, zodat ik geen reclames meer krijg en ik op meerdere woorden per dag kan zoeken.

Als je de app opent kun je bovenin een woord intypen, dat is je eerste hashtag. Zorg dus dat deze te maken heeft met jouw foto. Op basis hiervan zoekt de app meer relevante hashtags voor je uit. Ik koos nu voor Interieurinspiratie. Je kunt de hashtags die jij wil gebruiken selecteren. Heb je er voldoende, dan kies je onderaan voor Copy to Clipboard.

Als je ze hebt gekopieerd, kun je ze plakken onder je post in Instagram. Er komt nog wat Tag O’ Matic reclame achter te staan, die verwijder ik altijd gewoon.

Klik op OK en je bent klaar om te publiceren!

Ik ben heel benieuwd hoe jij altijd de hashtags selecteert voor bij je posts en of je deze manier gaat proberen! Laat je het weten in een reactie hieronder?

PS. volg je mij ook op Instagram?

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Shanti zegt:

    Ik heb de app gelijk gedownload, bedankt voor de tip!

    1. Leuk! Ben benieuwd of je verschil merkt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.