Home makeover

Home make-over: het eerste koophuis van Denise

3 jaar geleden kochten Denise en haar vriend hun eerste appartement in Rotterdam. Het huis was nog helemaal in jaren 70 stijl, dus besloten ze het samen helemaal op te knappen. Het resultaat daarvan deelt ze in dit blog met voor en na foto’s; kijk je mee?

Denise: ‘Alleen het wit verven van de donkerbruine kozijnen was al een enorme verandering!

De make-over

In de keuken hebben we alles eruit gehaald en zijn we helemaal opnieuw begonnen. We kregen meteen een beter beeld van wat er kon met de ruimte. Tevens kwam je direct binnen in de keuken en dat wilde ik graag afsluiten, dus hebben we ervoor gekozen om een klein halletje te maken in de keuken.

Beweeg de pijltjes heen en weer om het resultaat te zien.

Keuken voor en na

Een voorwaarde van het nieuwe halletje was dat het licht bleef in huis, want dat is 1 van de plus punten van dit huis. Dus de oplossing was: veel glas! De donkerbruine schrootjes gingen eraf, daaronder vonden we een prachtig behang… Dit hebben we toch maar verwijderd en lekker wit gemaakt, daardoor is de ruimte enorm lichter geworden.

Hal voor en na

Hal voor en na

Ook het toilet hebben we eerst helemaal gesloopt, om vervolgens alles weer op te bouwen naar onze smaak. Toen we de achterwand weghaalden, kwam er een mooie ruimte vrij waar we een kast van hebben gemaakt. Ideaal voor schoonmaakspullen en toiletrollen!

Toilet voor en na

Tijdens het strippen van de badkamer kwamen we erachter dat de ruimte helaas te klein bleek voor onze ideeën (die we met stoepkrijt op de vloer uit hadden getekend). De oplossing was gelukkig simpel: we besloten een muur te verplaatsen en een halve meter van de woonkamer af te halen!

Badkamer voor en na

De woonkamer was, net als de gang, ook bekleed met prachtige donkerbruine schrootjes. Deze hebben we weggehaald en het tussenschot hebben we ingeruild voor openslaande deuren. Beste beslissing ever!

Woonkamer voor en na

De ingebouwde kasten in de slaapkamer roken zo onwijs muf dat je de lucht er niet meer uit kreeg. Dus lekker slopen die handel! We hebben er een heerlijke grote kast met schuifdeuren voor terug geplaatst met aan de linkerkant nog een hoge spiegelkast.

Slaapkamer voor en na

Denise en haar vriend hebben dit Rotterdamse appartement getransformeerd van een jaren 70 woning naar een moderne lichte woning. Wat een verschil! Wil je meer zien van hun huis? Volg Denise dan op Instagram: @huisjedg.

Wil jij ook graag jouw home make-over showen met voor en na foto’s? Stuur me dan een e-mail of berichtje op Instagram.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.