Home makeover

Home make-over: de Friese huurwoning van Sanne

Sanne (22) woont samen met haar vriend Ekke en katten Moski en Jip in het Friese Workum. Begin dit jaar kregen ze de sleutel van een twee-onder-een-kap(huur)woning van 90 m2. Het zag er heel netjes uit maar was na 35 jaar echt toe aan vernieuwing.

Sanne neemt je mee in het proces met voor en na foto’s. Kijk je mee?

Sanne: ‘We hebben dit huis de opfris beurt gegeven die het verdiende en wonen hier met veel plezier!’

In de woonkamer lag een donkere parketvloer die bestond uit allemaal kleine latjes. Hierdoor leek de woonkamer een stuk kleiner. De oude vloer hebben we verruild voor betonlook pvc. Nog steeds zijn we ontzettend blij met deze keuze! Verder hebben we de benedenverdieping voorzien van nieuw behang. Eerst waren alle muren gewoon wit.  Dat vond ik al snel te steriel, dus besloot ik de muur achter de bank een kleur gegeven. 

Swipe heen en weer om het voor en na resultaat te zien.

Woonkamer voor en na

We wonen op de hoek, in een drukke straat. Er is dus altijd wel iets te zien als je naar buiten kijkt. 

Woonkamer voor en na

De hal was een donkere en kille ruimte door de stenen muren. Alle deuren en deurposten waren grijs waardoor de ruimte nog kleiner leek. Nu alles wit is, komt de ruimte echt mooi tot zijn recht.

Hal voor en na

Hal voor en na

De trap wilde ik graag wit verven. Maar er zat zo’n dikke laag lijm op, dat we uiteindelijk hebben gekozen voor vloerbedekking. Het was niet onze eerste keus, maar het is mooier uitgepakt dan we hadden verwacht. 

Trap voor en na

De oude keuken zat er al 35 jaar in. Daarom mochten wij een nieuwe uit kiezen. Omdat dit een huurhuis is, kregen we een bepaald budget en hoefden we zelf niks bij te betalen.

Keuken voor en na

Zo zie je maar wat een verschil een paar kleine aanpassingen in een huis al kunnen doen en dat je ook in een huurhuis ontzettend sfeervol kunt wonen. Wat mij betreft een geslaagde opfrisbeurt! Laat je weten in een reactie wat je ervan vindt? En wil je meer zien van het huis van Sanne? Volg haar dan op Instagram: @livingwithsan.

Wil jij ook graag jouw home make-over showen met voor en na foto’s? Stuur me dan een e-mail of berichtje op Instagram.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Wat een leuke tips om een huurwoning op te knappen, vooral de keuken is mooi geworden. Mijn zusje studeert en zou graag het huis uit willen. Ze heeft nog geen huisje kunnen vinden, dus ze gaat zich binnenkort inschrijven voor een huurwoning. Ze vindt interieurdesign erg leuk, dus ik weet zeker dat ze soortgelijke veranderingen wil doorvoeren. Ik zal het artikel naar haar doorsturen ter inspiratie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.