Home makeover

Home make-over: het Maastrichtse rijtjeshuis van Floor

Floor woont sinds juli 2019 samen met Barry en hond Pax in Maastricht. Zij zijn de 2e eigenaar van een verrassend groot rijtjeshuis van 63 jaar oud. Om kosten te besparen zijn ze tijdens de verbouwing in de kelder gaan wonen. Ze neemt je mee in het proces met voor en na foto’s. Kijk je mee?

Floor: ‘De overdracht van het huis was vrij emotioneel voor de vorige bewoonster, we hebben beloofd er iets moois van te maken en volgens mij is dat goed gelukt!’

Wonen in de kelder klinkt erger dan het was hoor, zie onderstaande foto hoe ik het een beetje huiselijk heb proberen te maken. We hebben hier in totaal 9 maanden gewoond.

Kelder voor en na

Woonkamer en keuken

Het was al vrij snel duidelijk dat er een aanbouw aan moest. We hebben gekozen om niet over de hele breedte van het huis aan te bouwen, maar slechts 2/3. Dit geeft de ruimte een speels effect én er hoefde constructief niet al te veel te veranderen. Waar de openslaande deuren zaten is nu namelijk de ingang naar de eetkamer.

Woonkamer voor en na

De tussendeur, een stalen taatsdeur, wordt eind november geleverd!

Woonkamer voor en na

Keuken voor en na

Badkamer en kledingkamer

We hebben de badkamer verplaatst naar een andere ruimte. Onze droom was een dubbele douche, dus hebben we de douche uitgebouwd naar de kledingkamer. We hebben de muurtjes van de douche laten uitsteken, zodat hij onderdeel werd van de badkamer.

Badkamer voor en na

Douche voor en na

Het badkamer meubel is een Marktplaats vondst, wat een geluk! Daarboven wilde ik een grote spiegel. Omdat we de badkamer verder heel rustig hebben gehouden, wilde ik onze mega mooie tegels in de douche extra accentueren door de grote spiegel.

Badkamer (spiegel) voor en na

De ruimte mis je in de huidige kledingkamer helemaal niet.

Kledingkamer voor en na

Slaapkamer

Onze slaapkamer (of hotelsuite) is het pareltje van het huis. We hebben een velux dakserre laten plaatsen, 6 grote ramen die de ruimte enorm verrijken. Het lage plafond hebben we eruit gehaald en open gemaakt tot de nok.

Het doel was dus een hotelsuite. Het meest bijzondere dat ik ooit in een hotel heb gezien, was een bad voor het bed. Vanaf het moment dat we besloten hadden dat wij dit ook gingen doen, droomde ik ervan om in bad te gaan onder de sterrenhemel. Wat een luxe!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien en lezen, we hebben een jaar lang keihard gewerkt. Er zitten echt bloed, zweet en tranen in ons huis, maar het is precies geworden hoe we het graag wilde hebben! Wil je meer van ons droomhuis zien? Volg mij dan op Instagram: @huisjevanfloortje.

Laat je weten in een reactie hieronder wat je ervan vindt?

Wil jij ook graag jouw home make-over showen met voor en na foto’s? Stuur me dan een e-mail of berichtje op Instagram.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Anoniem zegt:

    Prachtig zeg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.