Home makeover

Home make-over: het vrijstaande huis van Marloes

Marloes (33) woont samen met haar man Ferdi (36) en kinderen Quinn (9) en Suze (6) in Assenray (Roermond). Ze waren niet op zoek, maar liepen toch tegen deze vrijstaande woning uit 1956 met een flink stuk grond aan en besloten ervoor te gaan. Er volgde een grote verbouwing, want de woning was erg verouderd. Marloes vertelt je er alles over. Kijk je mee naar de resultaten met voor en na foto’s?

Marloes: ‘We zijn ervoor gegaan en achteraf was dit voor ons gezin de beste stap die we hebben kunnen maken. We zijn thuis en hebben alle ruimte om ons heen: dat is alles waard!’

Het huis

Het huis heeft een oppervlakte van 103m2, heeft een lekkere woonkamer, 3 slaapkamers en een mini badkamer. De zolder is een bergruimte die we met een vlizotrap kunnen bereiken. De ruimte buitenom is 580m2 en heeft een hele grote schuur. We kunnen dus nog alle kanten op!

Aan de indeling hebben we niet veel aangepast. Alleen hebben we een muur tussen woonkamer en keuken uitgehaald en de oude wc omgeruild met het washok beneden, zodat er meer beenruimte gecreëerd kon worden. In de nabije toekomst willen we wel graag uitbouwen met een slaapkamer en een vrijstaand bad, open deuren naar de tuin. Dan zijn we levensloop (en blijven we lekker bezig).

Woonkamer en keuken

Bourgondiërs die we zijn wilden we graag 1 grote open ruimte, lekker koken en contact met de woonkamer. Als eerste ging de muur daar tussenuit en sloopten we de 50 jarige bruynzeel keuken eruit, als grote verrassing kwam daar een verstopt glas in lood raam achter vandaan! Het verlaagde plafond werd eruit gehaald en daarna bouwden we alles opnieuw op: verse stuc, nieuwe elektra en waterleidingen.

Een grote wens ging in vervulling met onze keuken; dat is ook meteen waar het meeste geld (cosmetisch) in deze verbouwing naartoe is gegaan. Een lekker groot eiland van 2 bij 1 meter breed, diepe lades en van alle gemakken voorzien.

Shoppinglist keuken: Plankjes aan de muur Woood | Eettafel zelf gemaakt van een oude eikenhouten Tafel | Barkrukken zijn van Demi Ware | Eetkamerstoelen van Sklum

Shoppinglist Woonkamer: Verf op de muur Flexa Indigo depths | Vloer pvc visgraat van Therdex 7001 | Kast Ikea Ivar (geverfd met Flexa indigo depths) | Bank en Fauteuil van Karwei | Tv-meubel Besta Ikea met eikenhouten plank | Vloerkleed Wehkamp

Hal

In de hal voor trokken we de pvc vloer door vanuit de woonkamer en keuken, we vervingen ook nog de tussendeur door een mooie matzwarte van hout met veel glas zodat het licht goed doorkomt.

In de hal achter wisselden we de wc en wasruimte om: zo creëerden we een fijn groot toilet. Voor het toilet kozen we lange jade groene witjes met sier afwerk tegeltjes bovenaan. Op de vloer kozen we voor een 60 bij 60 cm betonlook tegel. Ook kozen we voor matzwart sanitair allemaal van Plieger.

Shoppinglist hal: behang hal van Fotocadeau (eigen foto) | Muurkleur flexa Cheeky Chesnut en Indigo Depths | Vloer pvc visgraat Therdex 7001

Shoppinglist toilet: tegels van tegeldeal |Wastafelmeubel zelf gemaakt van eikenhouten plank | Waskom, kraan en toilet van tegeldeal

Slaapkamers

Alle 3 de slaapkamers zijn voorzien van nieuwe elektra en verse stuc. Op de kinderkamers kozen we voor vintage roze en vintage blauwe verf.

Op de vloer kozen we een totaal wit laminaat van de Kwantum wat echt een aanrader is. Het is iets meer poetswerk, maar we hebben zoveel meer licht daardoor boven.

Slaapkamer Suze

Slaapkamer Quinn
Ouderslaapkamer

Shoppinglist slaapkamer Quinn & Suze: Behang Behangloods |
Muurkleur vintage roze en vintage blauw van Karwei | Bed Vt Wonen bunk | Vloer is wit laminaat van Kwantum

Shoppinglist ouderslaapkamer: Bed is van Beter Bed | Behang is van de Behangloods | Vloer wit laminaat van Kwantum | Kloosterkast is erfenis | Nachtkastjes van Woonexpress | Plank boven bed van Woood

Badkamer

Deze was (en is) mini. Qua indeling kun je niet veel. Wel kozen we voor een rustig kleurenpalet, daardoor lijkt het groter. Op de muur kozen we lange witjes tegels in visgraat en op de vloer dezelfde betonlook als in de wc beneden.
Ook hier kozen we voor sanitair in matzwart en voor een mooie glazen douchewand.

Badkamer voor
Badkamer na

Onze stijl is een mix van oud en nieuw, veel planten, persoonlijke dingen, lokale dingen, niet bang om kleuren te gebruiken en het moet vooral leefbaar zijn!

Shoppinglist badkamer: Los bij elkaar gezocht o.a bij Tegeldeal | Accessoires Casa | Lijsten Kwantum

Wat vind jij ervan?

Wat een verschil! Marloes en Ferdi hebben keihard gewerkt om van dit huis hun thuis te maken en wonen hier nu met veel plezier. Wil je meer zien van dit mooie huis? Kijk dan eens op de Instagram van Marloes.

Laat je weten in een reactie hieronder wat je ervan vindt?

Wil jij ook graag jouw home make-over showen met voor en na foto’s? Stuur me dan een e-mail of berichtje op Instagram.

Meer Home make-overs? Klik dan hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Ina Muijs zegt:

    Gaaf om te lezen hoe jullie er een paleisje van hebben gemaakt. Mooi om dit proces aan de hand van foto’s te volgen. Het is echt prachtig geworden.

    Groetjes, Ina M.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.