Home makeover

Home-makeover: het 5-persoons hoekhuis van Kadiatu

Kadiatu (28) woont samen met haar man Hans en 2 zoons (en de derde is op komst) in Emmeloord. Ze wonen in een ruime hoekwoning uit 1994 die 5 slaapkamers en een lap grond van 324 m2 telt. Zelf hebben ze het huis helmaal opgeknapt. Kadiatu vertelt je er alles over. Kijk je mee naar de voor en na foto’s?

Kadiatu: ‘We hadden maar 1 week de tijd om de bovenste verdieping helemaal bewoonbaar te maken.’

Het huis

Wij wonen in een ruim hoekhuis met 324 m2 grond, vrijstaande garage en eigen oprit. Dit huis heeft 5 slaapkamer die we helemaal hebben opgeknapt en in sommige kamers hebben we wat aanpassingen gedaan. Toen we dit huis kochten wisten we dat er veel aan gedaan moest worden. Op het moment dat wij de sleutel kregen van ons nieuwe huis, moesten wij binnen een week uit ons huidige huis…

We hadden dus maar 1 week de tijd om de bovenste verdieping helemaal bewoonbaar te maken. Dit terwijl we er allebei gewoon naast werkten. Gelukkig kregen we hulp van mijn zwager en een goede vriend van ons. Daar hebben we veel aan gehad. Het was een zware week, maar met teamwork is het ons gelukt! Toen we er eenmaal woonden is Hans zelf de rest van het huis gaan verbouwen.

Leefkeuken met kookeiland

Wij wilden graag een leefkeuken met groot kookeiland. Voordat dat allemaal waargemaakt kon worden, moest Hans eerst beginnen met de aanbouw. Omdat we een zachte winter hadden, konden we gelijk beginnen. Na ruim een half jaar verbouwen stond daar onze uitbouw: onze leefkeuken met eiland en openslaande deuren naar de ruime tuin aan de zijkant van het huis!

Shoppinglist: keukenkasten: Ikea | kastenwand en keukenblad zelf gemaakt door manlief.

Woonkamer

In de woonkamer hebben we kleine aanpassingen gedaan. Eerst zijn we begonnen me het slopen van trapkast om meer ruimte te creëren. Toen hebben we de muur van de tv wand verlengd om daar tegenaan een lang tv meubel te zetten. Nadat de aanbouw klaar was hebben we de muren en plafond laten pleisteren (goedkopere manier van stucen).

Shoppinglist: behang Karwei | gordijnen lisa 1512 sald | vloerkleed Ikea Vonsbäk

Slaapkamers

Omdat we ons derde kind binnenkort verwachten, hebben we wat aanpassingen gedaan boven. We hebben ervoor gekozen om zelf naar zolder te verhuizen, om de kleinste kamer als babykamer te gebruiken en de grootste kamer te gebruiken voor de oudste boys. Van de middelgrote kamer gaan we nog wat ruimte af pakken om de badkamer uit te breiden. Straks is het te klein voor een gezin van 5! 

Babykamer

Shoppinglist: muurkleur: subtle stone Flexa | wandrek Xenos | klamboe Meyco | behang Karwei

Slaapkamer van de jongens

Shoppinglist: muurkleur sandstone beige Le Noir & Blanc | bed Ikea | vloerkleden Ikea en Xenos | gordijnen Jack Beige Karwei

Zolderkamer en ouderslaapkamer

Deze slaapkamer op zolder hebben we sinds kort. De zolder was door 2 gedeeld met een overloop en kast erbij. Wij hebben de kast en overloop erbij gepakt om juist meer ruimte te creëren. Er komt nog een bad op de slaapkamer, maar helaas loopt dat wat vertraging op.

Shoppinglist: muurkleur Subtle Stone Flexa | dressoir Xenos | vloerkleed Action | Laminaat Praxis

Hoe hebben wij dit financieel gedaan?

Hans werkt als scheepsinterieurbouwer, dus het was voor ons een groot voordeel dat hij zo handig is. Daarnaast hadden we ook een leuke overwaarde van ons vorige huis, die wij in dit huis hebben gebruikt. Zo hebben ook geen bouwdepot hoeven afsluiten. Hoeveel de verbouwing heeft gekost weet ik niet precies, maar het zal rond de 25.000 euro zijn geweest.

Wat vind jij ervan?

Het was een pittig half jaar voor Kadiatu en Hans. Maar wat een fijne plek hebben ze ervan gemaakt met mooie warme kleuren en veel ruimte! We zijn natuurlijk heel erg benieuwd wat jij van deze Home make-over vindt; laat je het weten in een reactie?

Ook je home make-over showen met voor en na foto’s? Stuur me dan een e-mail of berichtje op Instagram.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Ik ben super trots op mijn zwager en zus. Prachtige plek hebbeb ze er van gemaakt.

    1. Ja het is prachtig geworden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.