Home makeover

Home make-over: de Utrechtse split-level woning van Kim

Kim en Jorn wonen sinds januari 2019 in hun verbouwde split-level woning uit 2001 net buiten Utrecht. Het huis telt 4 verdiepingen en totaal 155 m2. Ze hebben het huis in 3 maanden van top tot teen verbouwd. Kim neemt je mee in de verbouwing met voor en na foto’s op mijn blog. Kijk je mee?

Kim: ‘In 3 maanden hebben we het huis volledig leeg getrokken en opnieuw opgebouwd.’

Ik ben van de randstad naar Utrecht verhuisd voor de liefde en sinds 2 jaar wonen wij in dit huis aan de rand van Utrecht. Toen we eind januari de sleutel kregen en gingen verbouwen was ik 5 maanden zwanger. In april vertrokken de laatste klusjesmannen en begin juni is onze dochter geboren. In 3 maanden hebben we het huis volledig leeg getrokken en opnieuw opgebouwd. Het huis is gebouwd in 2001 en werkelijk alles stamde nog uit die tijd.

Nu, 2 jaar later, zijn we bezig met het afmaken van klussen, de inrichting en styling. Nog steeds zijn we bezig om dingen naar ons zin te maken. Maar het belangrijkste is: de basis is goed. We zijn ontzettend blij met de indeling en de ontwerpen, nu maken we het af naar onze wensen en behoeften.

Het huis

Het huis bestaat uit vier verdiepingen en 155 m2. De woonkamer is op de 1e verdieping. In de zomer komen we bijna niet in de woonkamer, waardoor een ruime woonkeuken een must is geworden. We waren niet van plan om een klushuis te kopen, maar door de vide zijn we echt verliefd op het huis geworden. Omdat er zoveel aan het huis moest gebeuren, kochten we het onder de marktwaarde. Zo kwam er ruimte vrij om het te verbouwen precies zoals wij wilden.

Woonkeuken

Hier zijn de grootste aanpassingen geweest, de ruimte is volledig gestript, gestuukt en geverfd. Pas toen we er al een jaar woonden, kwamen we erachter dat we die grote opberg/-studeerkamer naast de keuken veel liever bij de keuken wilde betrekken. Die verbouwing besloten we dus alsnog te doen en daardoor is het nu een grote woonkeuken geworden.

Er ligt een grijze pvc tegelvloer die oogt als een gietvloer. De muur van de studeerkamer is doorgebroken en daar staat nu de eettafel. Alle deuren zijn vervangen door plafondhoge houten deuren en er is een staaldeur geplaatst. 

Shoppinglist: Keuken Superkeukens | Vloeren laminaat Gamma Licht eiken + PVC Quick Step Vibrant Mediumgrijs | Behang Esta visgraat | Boomstamtafel Karwei | Ikea Ivar opbergkasten | Dutchbone eetkamerstoelen

Hal/toilet

Woonkamer/vide

In de vide hebben we een deur naar een extra trapkast dicht laten maken zodat er meer ruimte was voor het tv meubel. Verder hebben we een staaldeur laten plaatsten en hebben we de ballustrade zwart geverfd. Ooit willen we hier nog een glazen balustrade, net als de deur. 

Shopping list: Vloer PVC Quick step Vibrant Mediumgrijs | Bank InHouse modulebank | Besta tvmeubel | IVAR opbergkasten | Muurkleur Terra pink Vestingh Paint

Badkamer

De hele badkamer is eruit gesloopt en aangepakt. De vloer werd verhoogd zodat we een grote inloop douche konden maken die over de hele breedte van de badkamer zit, op de plek waar eerst het bad zat. 

Shopping list: Alle badkamermeubels en tegels Sanidirect | Eiken houten planken Hornbach | Lamp lampenlicht.nl

Slaapkamer

In onze slaapkamer zijn er, naast het verwijderen van een onhandig geplaatste radiator, alleen cosmetische grepen gedaan. Nieuwe vloer, volledig gestuukt en voorzien van nieuwe plafondhoge kasten voor extra opbergruimte. Sinds covid-19 staat er ook een bureau, hiervoor stond daar een ladekast.

Shopping list: Flexa kleur eenheid (achter bed) en Vestingh Paint Smoking grass (muur bij bureau) | Ikea Pax kast | Wehkamp boxspring | Laminaat Gamma licht eiken

Zolder

De zolder was één grote ruimte die we opnieuw hebben ingedeeld. Hier hebben we twee ruimte kinderkamers, een was ruimte en een extra wc gecreëerd.

Voor:

Na:

Shopping list: Behang Esta Home roze leopard | Flexa Metallic gold | Kledingrek Kidsdeco  | Macramélampen liefsvanemma.nl

Wat vind jij ervan?

Wat een resultaat hebben Kim en Jorn in 3 maanden tijd neer weten te zetten. Het huis is lekker ruim en heel licht. Ik begrijp heel goed dat ze zijn gevallen voor de vide!

We zijn natuurlijk heel erg benieuwd wat jij van deze Home make-over vindt; laat je het weten in een reactie?

Ook je home make-over showen met voor en na foto’s? Stuur me dan een e-mail of berichtje op Instagram.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.