Interieur

Zwarte keuken schoonmaken: mijn ervaringen en tips

Wil je weten hoe je een zwarte keuken kan schoonmaken? Ik krijg vaak de vraag hoe ik de onze schoon houd en wat ik doe tegen vette vingerafdrukken. Natuurlijk is zwart besmettelijker dan wit. Dus je moet er wel rekening mee houden dat je hier meer op ziet. Benieuwd naar mijn ervaringen en hoe ik de keuken schoonhoud? Lees dan even verder.

Zelf heb ik een hekel aan schoonmaken dus ben ik niet voor lastige schoonmaak constructies. Hoe makkelijker en sneller, hoe beter.

Benieuwd waar onze keuken vandaan komt? Lees dan: Zwarte keuken van Ikea: alle info en tips

Zwarte keuken schoonmaken: zo doe ik het

Het werkblad maak ik dagelijks schoon met keukenreiniger van de Action en een microvezel doekje. Kleine vlekken op het werkblad of de kastjes doe ik vaak met een allesreiniger doekjes (lang leve allesreiniger doekjes) en droog ik even na met keukenpapier of theedoek.

Hardnekkigere (vette) vlekken of vingerafdrukken doe ik met Dasty. En ik weet dat de meningen verdeeld zijn over Dasty, maar dit is naar mijn ervaring het enige middel dat echt werkt hiervoor. Ik doe het oppervlak wel altijd nog een keer na met een natte doek en droog het met een theedoek of keukenpapier zodat je geen strepen krijgt.

Zwart besmettelijker dan een andere kleur?

Zoals ik al zei zie je gewoon meer op zwart. Omdat het aanrechtblad ook mat zwart laminaat is, moet je bijvoorbeeld ook uitkijken dat je niet te hard met borden schuift, want dan krijg je krassen.

Je vraagt je vast af of het een goede keuze is om een mat zwarte keuken te nemen als het besmettelijker is dan een andere kleur. De vraag is of je het de looks waard vind om iets vaker schoon te maken. Ik vond van wel! Voordeel bij ons is wel dat de keuken op het noorden staat, dus de zon schijnt er niet op en daardoor zie je er wel minder op.

Ga je dit proberen?

Hopelijk heb je iets aan mijn tips! Laat het me vooral weten in een reactie hieronder als je dit gaat proberen of als je zelf een goede tip hebt om een zwarte keuken schoon te maken.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Bedankt voor de goede schoonmaaktips! Mijn man en ik hebben net een nieuw huis gekocht en denken na over mat zwarte keukenkastjes. Leuk om te zien dat jij ze ook hebt, ik vind het ontzettend mooi staan. Ik was bang dat een zwarte keuken te snel vies zou lijken, maar als ik jouw artikel en de tips lees denk ik dat het best te doen is.

    1. Het vergt onderhoud maar is inderdaad goed te doen! Ik maak hem net zo vaak schoon als een andere kleur hoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.