Home makeover

Home make-over: de 2 onder 1 kap woning van Eline

Eline (25) woont samen met Koen (23) in Terneuzen in een 2 onder 1 kap uit 1976. Het huis heeft een woonoppervlakte van 165 m2, 4 slaapkamers en 1 badkamer. In augustus 2019 kregen zij de sleutel en zijn ze gelijk gestart met een flinke verbouwing. Na 5 maanden zijn ze erin getrokken. Eline vertelt je alles over hun verbouwing en deelt het resultaat met voor en na foto’s. Kijk je mee?

Eline: Gelukkig zijn wij net als onze ouders en andere familieleden erg handig.

Wij waren al geruime tijd op zoek naar een huis. Na verschillende huizen te hebben bezichtigd en vaak te zijn overboden, kwamen we dit huis tegen. Dit huis stond al wat langer te koop en trok in eerste instantie ook niet onze aandacht. 2 maanden later stond het huis er nog steeds, Koen stelde voor om gewoon eens te gaan kijken. Eenmaal binnen bleek dat het allemaal verouderd was en dat er veel moest gebeuren om het naar onze zin te maken. Gelukkig zijn wij net als onze ouders en andere familieleden erg handig. Samen met hun hebben wij ons hele huis verbouwd.

Woonkamer / Keuken:

Onze droom was een grote leefkeuken met een kookeiland. Dit was niet mogelijk in de huidige ruimte. Het idee om een uitbouw te maken kwam dus al vlug ter sprake. Maar waar beginnen we dan? Ik, als grafisch vormgever, had alles uitgetekend in SketchUp om een visueel beeld te krijgen van de plannen. 

Bij een bouwmarkt hier in de buurt waren ze zo lief om alle bouwmaterialen voor ons uit te rekenen. Daarnaast hadden we ook een constructieberekening nodig. De achtergevel is namelijk 6 meter breed en er zou een stalen balk geplaatst moeten worden. Aan de hand van de constructieberekening werd er geadviseerd om ook een paal te plaatsen. Het was ten slotte wel 6 meter wat we moesten overbruggen. Deze hebben we uiteindelijk mooi kunnen verwerken in het kookeiland.

De woonkamer en de keuken werd gescheiden door een muur. Deze muur hebben afgebroken en een meter verder opnieuw opgebouwd zodat we een mooie ruimte verdeling kregen tussen de woonkamer en keuken. De keuken is het enige wat we hebben uitbesteed. Al het andere hebben we samen met vrienden en familie gedaan. Zelfs dee eettafel, kast en tv meubel hebben we zelf gemaakt. Dit heeft ons heel veel geld bespaard. 

Shoppinglist keuken: kleur op de muur is Saliegroen (flexa), keuken van Keukenkampioen, barkrukken van Leenbakker, Gordijnen van Kwantum.

Shoppinglist woonkamer: kleur op de muur is Camouflage green (flexa), Bank van Montel, Salontafel van Woood, Vloerkleed van Action.

Bijkeuken:

Aan het huis hebben we ook een garage. Deze was zo groot dat er 2 auto’s achter elkaar in konden staan. Door de aanbouw konden we een doorgang maken naar de achterkant van de garage. Deze plek leek ons ideaal voor een bijkeuken. We hebben de garage verkleind door middenin een muurtje te plaatsen en de achterzijde van de garage te isoleren en tegels in te leggen. De bijkeuken is nog niet helemaal af, maar wij zijn nu al super blij met dit resultaat.

Shoppinglist bijkeuken: kasten zijn zelf gemaakt (combinatie van mdf en multiplex), vloer- en wandtegels van Logus Bouwcenter, greepjes en werkblad van Keukenkampioen.

Slaapkamers:

Op de bovenverdieping hebben we in verhouding vrij weinig gedaan. De elektra vernieuwd, een nieuwe laminaat vloer en een fris kleurtje op de muur.

Shoppinglist slaapkamer(s): kleur op de muur Denim Drift (flexa), sprei van Jysk, kussens van Kruidvat (Huizedop collectie), nachtkastjes en kledingkast van IKEA.

We zijn erg trots op het eindresultaat. Uiteraard zijn er nog veel meer wensen en ideeën, zoals de zolder en de tuin, maar dat pakken we in de komende jaren stap voor stap aan.

Wat vind jij van het resultaat?

Wat een resultaat hebben Eline en Koen bereikt in zo’n korte tijd en wat onwijs knap dat ze de aanbouw helemaal zelf hebben neergezet!

We zijn natuurlijk heel erg benieuwd wat jij van deze Home make-over vindt; laat je het weten in een reactie?

Je kunt Eline ook volgen op Instagram: @liennxx

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Perfecte hanglampen voor op de eettafel. Heel mooi & goed bezig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.