huis aanzicht voorkant
Home makeover

Home make-over: het schattige vrijstaande huis van Liz

Liz (@ons.huisje op Instagram) woont samen met haar vriend Omar in een leuk dorpje in Noord-Holland. Hun schattige vrijstaande woning uit 1915 was al compleet gerenoveerd door de vorige bewoners in 2004. Ze vullen elkaar goed aan, want Omar heeft gewerkt als (scheeps)timmerman en Liz deed een opleiding voor het inrichten van ruimtes. Op hun gemak maken ze het huis helemaal naar eigen wens. Liz neemt je mee in alle veranderingen met voor en na foto’s. Kijk je mee?

Liz: ‘De klussen pakken we aan wanneer we er zin in hebben. Zo zijn wij na 4 jaar nog steeds bezig, maar dat houdt het wel leuk :)’

Tuin

De eerste grote verbouwing was de tuin.
Hiervoor tekende ik een ontwerp en vanuit daar zijn we aan de slag gegaan. Op tegels leggen na, deden we alles zelf.

Onze wens was een makkelijk te onderhouden tuin en kozen om deze reden voor grote keramische tegels, geen gras. Aangezien onze tuin afliep is er een verhoging geplaatst, met daarin een uitsparing voor de diningset. In de verhoging plaatsten we gravier (een verharde grondsoort die veel gebruikt word in dierentuinen). Door de kleuren en materialen van binnen door te trekken naar buiten, creëerden we een mooie samenhang. 


Shoppinglist: Boeren overkapping: tuincentrum de Boet | Tegels: GeoCeramica | Diningset: Hartman | Tuinbank: Karwei

Eetkamer

Door het plaatsen van de pui werdt het mogelijk om de zithoek een kwart slag te draaien, waardoor wij van een krappe naar een ruime zithoek en keuken zijn gegaan. Omar maakte het wandmeubel zelf aan de hand van een ontwerp die ik maakte. 

Shoppinglist: Meubilair: Studio Henk | Bank kussen op maat : @vanagnes (Instagram link) | Behang: custom made | Lampen: Rietveld lamp en licht | Sierkussens: Kwantum, Fonq, Leen Bakker 

Keuken

De keuken hebben wij niet vervangen, maar gepimpt! Voor een relatief klein budget hebben wij deze helemaal naar wens gemaakt.

Shoppinglist: Tegels: Designtegels | Accessoires: Loods5, H&M | Lampen: custom made | Koffiezetapparaat: Sage

De woonkamer

Vorig jaar werden de plavuizen van de oude bewoners bedekt met deze prachtige eiken visgraatvloer, speciaal geschikt voor vloerverwarming. Het is zoveel warmer geworden door de nieuwe vloer. We creëerden een nog warmer en knusser gevoel door het geschilderde kleurvlak wat doorloopt als een soort nis.

Shoppinglist: Vloer: Vloerplus | Bank: Xooon | Muurkleur: light blue Farrow and ball

Het volgende wat wij nog aan willen pakken zijn de voortuin, badkamer, washok en de gehele boven verdieping. Naast de interieur foto’s, deel ik ook veel zelfs bedachten DIY ideeën. Kijk je met ons mee? 🙂 Je kunt ons volgen via @ons.huisje.

Wat vind jij van het resultaat?

Wow! Wat hebben Liz en Omar een geweldige plek gecreëerd en knap dat ze het allemaal zelf gedaan hebben. We zijn natuurlijk heel erg benieuwd wat jij van deze Home make-over vindt; laat je het weten in een reactie?

Zelf ook je huis showen in een Home make-over blog? Stuur mij een mailtje: lynn@stylynnterior.com!

Bekijk alle home-makeovers.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Prachtig en wat een verschil! Leuk die foto’s van voor en na de verbouwing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.